lördag 24 mars 2012

Vänner & choklad


Tacopaj, som vi bjöd på! (ser lite rörigt ut på tallriken, men sååå gott)
Igårkväll kom våra vänner Katta & Daniel över på middag, i nya köket..tjohoo! Det va så härligt att ses o ha lite fredagsmys tillsammans! Barnen dansade till mello låtar, tills dom va helt slut..dom hade så kul, sötisarna!
Deras söta Lina va väldigt intresserad av lillfias alla hårspännen o hårsnoddar..Så himla gulligt!

Efterrätten jag o lillfia bakat va Browniefudgecheesecake
Den va riktigt smarrig, speciellt för en chokladälskare som mig.
Såhär såg den ut innuti, mums!
Recept kommer här
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde! Njuuut...! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar